Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1228 niezalogowanych)
1 Post

(anitka)
Wiking
Dzięki za pomoc. Mam jeszcze pytanie. Od kiedy należy mi się jakiś urlop? I czy ten urlop jest płatny czy bezpłatny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
nie jestem pewny czy po pół roku możesz wybrać część , jeżeli nie to po roku .
w norwegii nie ma płatnych urlopów jako w polskim rozumieniu .
jest feriepenge wypłacane w czerwcu za poprzedni rok . ty dostaniesz w przyszłym , jest to w twoim przypadku 10,2 zarobku brutto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
NA TWOIM miejscu proponował bym nie pajacować i TYLE.
Masz pracodawcę który chciał Ciebie zatrudnić legalnie , od tej kwoty zapłaci podatek w Twoim imieniu ,
Masz ciepło i względne warunki ...
A to , że pracujesz od samego początku jak narwana po ile się da TO tylko i wyłącznie TWOJA wina a nie pracodawcy...

Pamiętaj ,że jak teraz zaczniesz kombinować to przy zwolnieniu ten Ktoś wysmaruje Tobie takie referencje ,że nikt inny nie przyjmie Ciebie do pracy...
Jeszcze jedno ...PAMIĘTAJ..w Norge... Urlopy... są... NIEPŁATNE... tak jak u Nas w Polsce ...
Jak zaczniesz kombinować z chorobą to też nic nie dostaniesz bo nie masz wypracowanej kwoty od której otrzymuje się zasiłek chorobowy a to dosyć pokaźna kwota jak na Twoje wynagrodzenie...
Mniemam ,że ta praca jest tylko dodatkiem do nudnego tutaj życia u boku Twojego Partnera...
W innym przypadku nie bardzo różowo widzę Twoją karierę ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anitka)
Wiking
Aha. Dostałam miesiąc urlopu bo wychodzę za mąż (oczywiście bezpłatnego) i czy ten owy miesiąc może być uznany jako moje miesięczne wypowiedzenie? Jak myslicie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anitka)
Wiking
Dzięki Gabriel za niezbyt miłe słowa. Nie znasz mnie i nie powinieneś tak pisać. Ciężko pracuje i nie boję się pracy. Ale mam swoją godność i nie pozwolę by ktoś mnie oszukiwał moim kosztem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
to ja już nie wiem czy ty chcesz pracować jeżeli pracodawca jest uczciwy czy wychodzić zamąż
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anitka)
Wiking
Chce pracować i pracuje. Nie rozumiem tylko jak obowiązuje tutejsze prawo. Moja pracodawczyni nie chce mi płacić tyle ile mi obiecywała i chce wiedzieć czy mogę to jakoś załatwić. To chyba normalne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
bad harry napisał:
to ja już nie wiem czy ty chcesz pracować jeżeli pracodawca jest uczciwy czy wychodzić zamąż

a teraz do gabriela :

czy jestes w stanie podac link do owej kwoty, ktora nalezy sobie wypracowac by miec platne zwolnienie???

bo do tej pory wymagane bylo przepracowanie 4 tygodni, a chorobowe bylo platne wg umowy (stawki) o prace.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
to co obiecywała to się nie liczy .
ważne to co podpisałaś , i to napewno odzyskasz . nie zakładaj z góry że cię oszuka , a jeżeli tak to są odpowiednie urzędy . to jest za mała kwota żeby opłacało mu się ponieść konsekwencje tego .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
bad harry napisał:

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok